ingrediënten
1 courgette
3 wortelen
1 stronk broccoli
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel crème fraÎche light
1 groentebouillonblokje
enkele takjes peterselie
zout
peper
bereiding
Was de courgettes en snijd ze in blokjes. Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes.
Schil de stronk van de broccoli en snijd in kleine stukjes. Was de broccoli. Snijd de knoflook en de sjalotjes klein.
Verwarm in een pan de olie en fruit de knoflook en de sjalotten 2 minuten op laag vuur.
Voeg de courgette, de wortelen en de broccoli toe. Schenk er zo veel water bij dat alle groenten onder water staan.
Voeg ook het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Maak ondertussen de peterselie schoon en snijd het klein.
Pureer de groenten met de crème fraîche en een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met de peterselie als garnering.
Tip voor de familie
Voeg aan iedere kom een lepel kaasblokjes toe.